Hizmetlerimiz
- Fiziksel bölüm
Buğdayda; Hektolitre(hızlı/klasik), protein, rutubet(hızlı/klasik), kırık tane, cılız buruşuk tane, diğer hububat, haşere tah. Uğramış tane, emb. kararmış tane, fazla ısıya maruz kalmış tane, süne-kımıl tah.uğ.tane, dönmeli tane, lekeli benekli taneler, fsarium etkisine maruz kalmış tane, çimlenmiş filizlenmiş taneler, zararlı ot tohumları, diğer ot tohumları, kızışmış ve kurutma esnasında yanmış taneler, sürme ve rastıklı buğday, yabancı madde, taş ,toprak ve in organik mad., kavuz, çürümüş tane, zıt renkli buğday, diğer sınıf buğday, sertlik, bit ve ilaçlı tane
Arpada; Hektolitre(hızlı), protein, rutubet(hızlı), kırık tane, cılız buruşuk tane, diğer hububat, haşere tah. çimlenmiş filizlenmiş taneler, zararlı ot tohumları, diğer ot tohumları, kızışmış ve kurutma esnasında yanmış taneler, yabancı madde, taş ,toprak ve in organik mad., kavuz, çürümüş tane, 1000 dane ağırlığı, rastık, bit ve ilaçlı tane
Yulafta; Hektolitre(hızlı), rutubet(hızlı), kırık tane, diğer hububat, haşere tah. çimlenmiş filizlenmiş taneler, zararlı ot tohumları, diğer ot tohumları, kızışmış ve kurutma esnasında yanmış taneler, yabancı madde, taş, toprak ve in organik mad, çürümüş tane,kavuz yabani yulaf, diğer sınıf yulaf, bozuk tane, bit ve ilaçlı tane
Çavdarda; Hektolitre(hızlı), rutubet(hızlı), kırık tane, diğer hububat, haşere tah. Çimlenmiş filizlenmiş taneler, zararlı ot tohumları, diğer ot tohumları, kızışmış ve kurutma esnasında yanmış taneler, yabancı madde, taş, toprak ve in organik mad, çürümüş tane, Çavdar Mahmuzu, diğer sınıf çavdar, bit ve ilaçlı tane analizleridir.
- Kimyasal Bölüm
Buğdayda; Gluten, Gluten indeks, Zeleyn Sedimantasyon, Gecikmeli Sedimantasyon, Düşme Sayısı(Falling Number(FN)), Kül analizleri yapılmaktadır.
- PTB Deney Faaliyetleri Kapsamı
Polatlı Ticaret Borsası Laboratuvarı Deney Faaliyetleri Kapsamı | ||
Test Adı | Kullanılan Cihaz Adı | Kullanılan Test Metodu |
Duyusal Özellikler(renk-koku) | Manuel | TS 2974 Madde:5.2.1 |
· Hektolitre | PERTEN IM 9500 | İşletme içi metot-MT.02 |
· Protein | PERTEN IM 9500 | AACCMetod 39-10/İş içi Met. MT.01 |
· Rutubet | PERTEN IM 9500 | İşletme içi metot-MT.02 |
· Sertlik | Inframatic 8600 | AACC Metod 39-70A |
· Süne ve Kımıl Emgili Tane | Manuel | TS 2974 Madde:2.3.6 |
Kırık Tane | Manuel | TS 2974 Madde: 5.3.7 |
Cılız BuruşukTane | Manuel | TS 2974 Madde: 5.3.8 |
· Diğer Hububat | Manuel | TS 2974 Madde: |
Haşere Tah. Uğ. Tane | Manuel | TS 2974 Madde: 5.3.19 |
Embriyosu Kar. Tane | Manuel | TS 2974 Madde: 5.3.12 |
Kurutma Es. Fazla Is. M.K. Ta. | Manuel | TS 2974 Madde: 5.3.13 |
Lekeli Benekli Tane | Manuel | TS 2974 Madde: 5.3.16 |
Kısmen veya Dönmeli Tane | Manuel | TS 2974 Madde: 5.3.30 |
Fusarium Et.Kal. Tane | Manuel | TS 2974 Madde: 5.3.17 |
Çimlenmiş Filizlenmiş Tane | Manuel | TS 2974 Madde: 5.3.14 |
Zararlı Ot Tohumları | Manuel | TS 2974 Madde: 5.3.18 |
Diğer Ot Tohumları | Manuel | TS 2974 Madde: 5.3.18 |
Kızışmış ve Kur.Es.Yan. Tane | Manuel | TS 2974 Madde: 5.3.15 |
Sürme Rastıklı Buğday | Manuel | TS 2974 Madde: 5.3.22 |
·Diğer Yabancı Madde | Manuel | TS 2974 Madde5.3.6 |
· | ||
Taş Toprak İn Org.Madde | Manuel | TS 2974 Madde: 5.3.6 |
Kavuz | Manuel | TS 2974 Madde: 5.3.6 |
Çavdar Mahmuzu(ergot) | Manuel | TS 2974 Madde: 5.3.24 |
Çürümüş Tane | Manuel | TS 2974 Madde: 5.3.9 |
Ölü ve Haşere Parçaları | Manuel | TS 2974 Madde: 4.2.2 |
Zıt Renkli Buğdaylar | Manuel | TS 2974 Madde: 5.3.11 |
Diğer Sınıf Buğdaylar | Manuel | TS 2974 Madde: 5.3.33 |
Bit ve İlaçlı Tane | Manuel | TS 2974 Madde: 5.2.1 |
Arpa Rastığı | Manuel | TS 4078 Madde:5.3.20 |
Diğer Tipten Yulaf Taneleri | Manuel | TS 3200 Madde:5.3.17 |
Diğer Tipten Çavdar Taneleri | Manuel | TS 3267 Madde:5.3.20 |
· Gluten | Glutomatic(PERTEN) | TS EN ISO 21415-1 * |
· Index | Index(PERTEN) | TS EN ISO 2974 Madde:5.3.31 * |
· Sedimantasyon | Brabender | TS EN ISO 5529 * |
· Falling Number(FN) | Falling Number(PERTEN) | TS EN ISO 3093 * |