TOBB Nefes Kredisi 2021

TOBB Nefes Kredisi 2021

Değerli Üyemiz,

 

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin (KOBİ) finansman sorunlarının giderilmesine katkı sağlamak amacıyla hayata geçirilen TOBB Nefes Kredisi başvuruları 01.06.2021 tarihi itibariyle başlıyor. Projeye ilişkin protokol Kredi Garanti Fonu ve bankalar ile imzalanmıştır. Protokol imzalanan bankalar, Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank, İş Bankası, Garanti Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, Akbank, Denizbank, Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım Bankası’dır.

Nefes Kredisi desteğinden KOBİ’lerimiz (Ticaret Odası, Deniz Ticaret Odası, Sanayi Odası, Ticaret ve Sanayi Odası ile Ticaret Borsası Üyeleri) yararlanabileceklerdir.

Projeye ilişkin diğer detaylar aşağıda belirtilmektedir:

  1. Üyelerinizin kullanacağı kredi 6 ay anapara ve faiz ödemesiz, sonrasında 12 ay eşit taksitli geri ödemeli toplam 18 ay vadeli olacaktır. Kullandırılacak kredinin brüt faiz oranı yıllık % 17,50 olacaktır.
  2. Protokol imzalanan bankalar KGF’ye ödenecek %0,03 (onbinde üç) kefalet başvuru bedeli ve komisyonu ile %1 banka komisyonu dışında üyelerden herhangi bir masraf ve komisyon talep etmeyecektir.
  3. Krediden 2020 yılı cirosu 2019 yılı cirosuna göre %25 düşük olan üyeler faydalanabilecektir. 2019 yılı ve sonrasında kurulmuş şirketler için bu şart aranmayacaktır. Ciro kaybı koşulu kredi kullandırımı yapan banka tarafından kontrol edilecektir.
  4. 2020 yılı cirosu 1 milyon TL altında cirosu olan işletmeler azami 50.000 TL, 1 milyon TL ve 10 milyon TL (dahil) arasında cirosu olan işletmeler azami 200.000 TL kullanabilecektir.
  5. KOBİ’ler krediye başvurabilmek için öncelikle oda ve borsalarımızdan açıklama olarak “Nefes Kredisi başvurusu içindir.” ibareli faaliyet belgesi alacaklardır. Faaliyet belgesi ayrıca dijital ortamdan da temin edilebilecektir. (Bu belge olmadan banka talep kabul etmeyecektir.) Faaliyet belgeleri proje başlangıcı olan 01.06.2021 tarihinden itibaren verilmesi gerekmektedir. Bu tarihten önce verilen faaliyet belgeleri geçersiz olacaktır.
  6. Kredi kullandırımında maddi teminat istenmeyecektir. Ancak, şahıs işletmelerinde üçüncü şahıs kefil bulunamaması durumunda, müşterinin talebi üzerine, maddi teminat istenebilecektir.

Nefes Kredisinin Ülkemize ve Üyelerimize hayırlı olması dileğiyle bilgilerinizi rica ederim.

Diğer Yazılar

Haberler 12 Ekim 2022

Başkanımız Sayın Yahya TOPLU, TOBB ve FAO işbirliğinde gerçekleştirilen “Küçük Çiftçiler” Konusundaki Çalışmanın Tanıtım Toplantısına Katıldı.

Yönetim Kurulu Başkanımız Sn Yahya TOPLU, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Sayın M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU’nun ev sahipliğinde, 11.09.2022, Salı Günü saat 14:00’da gerçekleştirilen, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın

Haberler 15 Temmuz 2024

Genel Sekreterimiz Tugay AYDOĞDU “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” Programına katıldı…

Genel  Sekreterimiz Sn. Tugay AYDOĞDU  15.07.2024  Pazartesi günü “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” programına katıldı…

Haberler 26 Aralık 2019

Borsamızın Meclis, Yüksek İstişare ve Disiplin Kurulu Üyelerine “Bütçe Yemeği” Verildi…

Borsamızın Meclis, Yüksek İstişare ve Disiplin Kurulu Üyelerine Yıl Sonu İş ve İşlemlerine müteakip her yıl yapıldığı üzere bu yıl da 25.12.2019  Çarşamba  günü “Bütçe Yemeği” verildi.