“TOBB Türkiye Sektörel Ekonomi Şurası” ve “istihdam Seferberliği 2019 Tanıtım Toplantısı” yapıldı…

Başkanımız Yahya TOPLU 25 Şubat 2019 Pazartesi günü  Türkiye  Odalar ve Borsalar Birliği’nde (TOBB) gerçekleştirilen “TOBB Türkiye Sektörel Ekonomi Şurası” ve “İstihdam Seferberliği 2019 Tanıtım Toplantısna”  katıldı.

TOBB Başkanı M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU’nun ev sahipliğinde, TOBB İkiz Kuleler’de gerçekleştirilen Şuraya, Hazine ve Maliye Bakanı Berat ALBAYRAK, Ticaret Bakanı Ruhsar PEKCAN, Milli Eğitim Bakanı Ziya SELÇUK, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri ERSOY, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt SELÇUK, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih DÖNMEZ, Tarım ve Orman Bakanı Bekir PAKDEMİRLİ ile diğer Bakanlıkların Bakan Yardımcıları ile üst düzey bürokratları katıldı.

Toplantıda 61 sektör meclisi temsilcileri söz alarak, sektörlerinin sorunlarını ve çözüm önerilerini sundu. Şuraya bine yakın iş insanı katıldı.

Şura’nın açılışında konuşan TOBB Başkanı M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU; sektör meclislerinin kendi alanlarında öne çıkan sorunları ve çözüm önerilerini bir araya getirdiğini belirterek, “Bu çalışmalar kamu-özel sektör işbirliğine çok önemli bir ivme kazandıracak” dedi. Son dönemde ekonomide istihdam maliyetlerini düşüren ve piyasayı hareketlendirecek çok önemli adımlar atıldığına dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, son 2-3 ayda kurda ve faizde olumlu gelişmeler yaşandığını hatırlattı. TOBB Başkanı, Bakanların icracı ve reformcu çalışma tarzlarının sonuç almada etkili olacağını ifade etti.

Bu arada, TOBB Başkanı M. Rifat HİSARCIKLIOĞLU ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt SELÇUK’un ev sahipliğinde Hazine ve Maliye Bakanı Berat ALBAYRAK ve ilgili Bakan, Bakan Yardımcısı ile üst düzey bürokratların da katılımıyla; “Burası Türkiye Burada İş Var” sloganıyla “İstihdam Seferberliği 2019” tanıtım toplantısı da yapıldı.

Bu Program kapsamında; işverenlerin Nisan ayı sonuna kadar sağlayacağı her ilave istihdam için, 3 ay boyunca SGK primleri ile vergilerinin yanında ücretinin de Devlet tarafından ödeneceği açıklandı. Ayrıca, 3 ayın devamındaki 9 ay boyunca da SGK Primleri ile  vergilerin yine Devlet tarafından karşılanacağı duyuruldu.

Diğer Yazılar

Haberler 26 Haziran 2023

Borsamızda 2023 Yılı Mahsulü İlk Ürün “BUĞDAY” Satışı gerçekleştirildi…

Borsamıza 26.06.2023, Pazartesi günü 2023/2024 Hasat Döneminin ilk ürünü “Buğday” gelmiştir. Polatlı Karacaahmet Mahallesi’nden Ufuk ÇINAR’ın ürününün  Uzman Laboratuvar ekibimiz tarafından analizi yapılmış olup uygunluğuna karar verilmiştir. Başkanımız Sn Yahya

Haberler 23 Aralık 2020

Borsamız ve Ziraat Bankası arasında “Bankkart Başak Tedarik Zinciri Finansmanı Projesi”nde İmzalar atıldı…

TOBB Başkanımız Sn Rifat HİSARCIKLIOĞLU ile Ziraat Bankası Genel Müdürü Sn Hüseyin AYGÜN tarafından 10 Aralık 2020’de imzalanan Protokol ile tanıtımı yapılan “Bankkart Başak” Tedarik Zinciri Finansmanı için Borsamız tarafından

Kurumdan Haberler 29 Nisan 2025

Anadolu ÜPAK “2024 Yılı Olağan Genel Kurul” Toplantısı Yapıldı…

Anadolu ÜPAK “2024 Olağan Genel Kurul Toplantısı” 29 Nisan 2025 Perşembe günü Başkanımız Sn Yahya TOPLU’nun başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sayman Üyesi Sn Faik YAVUZ, Şirket