TMO, WEB TABANLI “ELÜS SATIŞLARI” PLATFORMU ÜZERİNDEN SATIŞLARA DEVAM EDİYOR…
TMO Genel Müdürlüğü (TMO) tarafından Elektronik Ürün Senetli (ELÜS) stoklarının şartlı satış işleminin gerçekleştirilebilmesi amacıyla web tabanlı “ELÜS SATIŞLARI” platformu oluşturulmuştur.
Oluşturulan web tabanlı platform üzerinden 09-12 Nisan 2019 tarihleri arasında hububat satışları gerçekleştirilecektir.
Satışa açılan stoklar için (stok listesi platforma giriş yapıldığında görülecektir) TMO Genel Müdürlüğü’nün ELÜS Satışları Platformuna ve satışların takas ile ciro işlemlerinin yapılacağı aşağıda belirtilen Borsa Platformuna üye olan sektörler başvuru yapabilecektir.
Ekmeklik Buğday stoklarına kullanıcıları ve
- Un fabrikaları,
- Üretiminde ekmeklik buğday kullanan bulgur fabrikaları,
- Bisküvi fabrikaları,
Makarnalık Buğday stoklarına kullanıcıları ve
- Makarna fabrikaları,
- İrmik, şehriye fabrikaları,
- Üretiminde makarnalık buğday kullanan bulgur fabrikaları,
Düşük Vasıflı Ekmeklik Buğday stoklarına kullanıcıları ve
- Un fabrikaları,
- Bisküvi fabrikaları,
- Besici ve yetiştiricileri ile kendi yemini kendisi imal eden işletmeler,
- Yem fabrikaları,
Arpa stoklarına kullanıcıları ve
- Besici ve Yetiştiriciler,
- Kendi yemini kendisi imal eden işletmeler,
Mısır stoklarına kullanıcıları ve
- Besici ve Yetiştiriciler,
- Kendi yemini kendisi imal eden işletmeler,
- Yem, nişasta ve irmik fabrikaları,
müracaat edebilecektir.
Başvurular 09 Nisan 2019 Salı saat 09.30’da başlayacak, 10 Nisan 2019 Çarşamba saat 17.00’da sona erecektir.
Başvurular TMO Genel Müdürlüğü’nün ELÜS Satışları Platformu üzerinden alınacak olup başvuru yapacak firmalar platform üzerinden “Güncel Satış Listesi” kısmından tekliflerini girip başvuru işlemlerini tamamlayarak “Alım Emri” oluşturacaklardır.
Yapılan başvurular değerlendirilip gereken dağıtımlar yapıldıktan sonra dağıtım sonuçları 12 Nisan 2019 tarihinde takas ve ciro işlemlerinin yapılabilmesi için ilgili Borsa Platformuna gönderilecektir. Satış emirleri ikinci kez Borsa Platformlarına gönderilmeyecektir.
Diğer Yazılar
Borsamızın Yönetim Kurulu Başkanı ve Üyeleri, TOBB Genel Kurul Delegeleri, Disiplin Kurulu Üyeleri ve Meslek Komiteleri Başkan ve Başkan Yardımcıları Seçimleri Gerçekleşti…
Borsamızın Yönetim Kurulu Başkanı ve Üyeleri, TOBB Genel Kurul Delegeleri, Disiplin Kurulu Üyeleri ve Meslek Komiteleri Başkan ve Başkan Yardımcıları Seçimleri 08.10.2022 Cumartesi günü Borsamızda gerçekleşti.
Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Yetkilileri Borsamızı ziyaret etti…
Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sn Köksal KACIR, beraberinde Tarım Kredi Kooperatifleri Polatlı Şubesi yetkilileri olduğu halde 25.06.2019 Salı günü saat 11:30’da Başkanımız Sn Yahya TOPLU’yu
BAŞKANIMIZ SN YAHYA TOPLU, ANKARA ODALAR VE BORSALAR MÜŞTEREK TOPLANTISI`NA KATILDI
Ankara Odalar ve Borsalar Müşterek Toplantısı; 11 Kasım 2018 Pazar günü Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Sn Gürsel BARAN’ın ev sahipliğinde ATO Congresium’da gerçekleştirildi. Ankara Valisi Sn Vasip





