Oda-Borsa Çalışanlarına Özel KişiselKurumsal Gelişim Programları

Oda-Borsa Çalışanlarına Özel KişiselKurumsal Gelişim Programları

2020 yılında ülke olarak tüm dünyada olduğu gibi pandemi ile mücadele edilirken bir yandan da çok sayıda deprem, yangın, sel, çığ vb. doğal afetler ve siber saldırılar gibi insan kaynaklı
afetlerle mücadele etmek durumunda kaldık. Ülkemizin sahip olduğu tektonik, sismik, topografik ve iklimsel yapısı gereği doğal afetlerle sıklıkla yüz yüze kaldığı, afetler ve siber güvenlik konusunda bireysel ve toplumsal farkındalık yaratılmasının ve üyelerimizin erken uyarı ve toplumsal farkındalık yaratmada etkili kamu politikaları yürütebilmesinin sürekli gündemde tutulması gereken konular olduğunu düşünüyoruz.

İşletmelerin de doğal ya da insan kaynaklı afetlere karşı hazır olması gerekmektedir. Herhangi bir afet durumunda üretimin ve ticaretin en az seviyede etkilenmesinin sağlanması büyük önem taşımaktadır. İş dünyası afetlere karşı ne kadar hazır olursa Türkiye ekonomisinin sürdürülebilirliği o denli kuvvetli olacaktır. İşte bu sebeple işletmeleri afetlere hazırlama sürecinde esas rol üye oldukları Oda-Borsalara düşecektir. Bu yüzdendir ki, Oda-Borsalar hem kendileri hem de üyeleri için afetlere karşı en iyi şekilde hazır olmalıdır.

Oda-Borsaların afetlere karşı ne kadar hazır olduğunun tespit edilmesi için geçtiğimiz ay 365 Oda-Borsamızın katılımıyla Afetlere Hazırlık Anketi düzenlenmiştir. Anket sonuçlarına göre Oda-Borsaların acil durum ve afetlere hazırlık düzeyi 5 üzerinden 3 puan seviyesindedir. OdaBorsaların üyelerine yönelik olarak acil durum ve doğal afetlere karşı hazırlık düzeyi ise 5 üzerinden 2,2 puan seviyesindedir.

Bu itibarla, başta deprem olmak üzere ülkemizde sıkça görülen afetlere yönelik olarak, afetlerin öncesi, sırası ve sonrasında yapılacak doğru davranışların bireysel kazanımını hedeflediğimiz ve üyelerimizin afetlere hazırlık, dayanıklılık ve iş sürekliliklerini geliştirmelerine yönelik afet dayanıklılık konusunda eğitimler planlıyoruz.

İlki 15 Aralık 2020 tarihinde Google, İdema, Youth Business International (ybi) ve TOBB olarak yürüttüğümüz Sağlam KOBİ Projesi kapsamında İdema tarafından “Afet Dayanıklılığı” ve ikincisi 22 Aralık 2020 tarihinde AFAD tarafından “Afet Farkındalığı” konularında düzenlenecek eğitimler zoom aracılığı ile aşağıda yer alan kayıt linkleri üzerinden takip edilebilecektir. Programın detayları ekte yer almaktadır.

15 Aralık 2020 Saat 14:00 Afet Dayanıklılık Programı Kayıt Linki
https://tobb-org.zoom.us/webinar/register/WN_dnGxSHt5QfSOr5daiwtHHw

22 Aralık 2020 Saat 14:00 Afet Farkındalık Eğitimi Kayıt Linki
https://tobb-org.zoom.us/webinar/register/WN_7ej9goeDTNGDQ9C6QAnxaA

Afet Dayanıklılık Programı – Afet Farkındalık Eğitimi

Diğer Yazılar

TOBB 20 Nisan 2020

Ukrayna Tarım Arazileri Kanunu Hk.

Ticaret Bakanlığı Dış Temsilcilikler ve Uluslararası Etkinlikler Genel Müdürlüğü’nden alınan “ilgi” yazıda; 31 Mart 2020’de Ukrayna’da tarımsal amaçla kullanılan arazi satış moratoryumu 10.10.2019 tarihli 2178-10 sayılı Yasanın Ukrayna Parlamentosu tarafından

TOBB 7 Ekim 2020

14 Ekim Dünya Standartlar Günü Webinarı

14 Ekim Dünya Standartlar Günü etkinlikleri çerçevesinde ülkemiz standardizasyon politikaları ve teknik komite çalışmaları hakkında 14 Ekim 2020 Çarşamba günü saat 13:00’te internet üzerinden bir seminer gerçekleştirilecektir. Seminere ilişkin davet

TOBB 19 Ekim 2020

ABD-Türkiye LNG Forumu hk.

ABD Ankara Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarlığı tarafından Birliğimize iletilen ilgide kayıtlı yazıda, ABD Ankara Büyükelçiliği ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımız işbirliğinde ABD-Türkiye LNG Forumu’nun sanal olarak düzenleneceği ifade edilmiştir. 21