KOBİ’lere destek paketi
Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından yapılan ortak açıklamaya göre KOBİ’lere yönelik 100 bin liraya kadar Mikro İşletmeler Destek Paketi hayata geçirilmiştir.
Mikro İşletmeler Destek Paketi ile KOBİ’lerin başta maaş ve kira ödemeleri olmak üzere; temel maliyetlerinin karşılanması böylelikle finansman ihtiyaçlarını giderilmesiyle beraber nakit desteği sağlanarak tedarikçileri ile aralarındaki nakit akışının korunması hedeflenmiştir.
Kredi Garanti Fonu (KGF) teminatlı olarak, 48 aya kadar vadeyle yıllık yüzde 11,5 faiz oranıyla kullandırılacak krediden, cirosu 3 milyon TL’ye kadar olan firmalar yararlanabilecektir. 1 milyon TL’nin altında ciroya ulaşan işletmelere 50 bin TL’ye kadar limit açılan kredide, 1 milyon TL ile 3 milyon TL arasında ciroya ulaşan işletmelerin azami kredi limiti ise 100 bin TL olacaktır.
Bu amaçla firmaların kredi limitinin en fazla yüzde 10’u nakit olarak serbest kullanıma bırakılacak, en az yüzde 90’lik kısmı ise işletme giderlerinin finansmanı amacıyla 3. kişilere ve satıcılara havale-EFT ve kurumsal kart üzerinden ödenecektir.
Mikro İşletmeler Destek Paketi kapsamında Nakit İşletme Kredisi’nin yanı sıra firmalar, kurumsal kart,doğrudan borçlandırma sistemi (DBS), tedarik zinciri finansmanı mal alımına yönelik teminat mektubu (TZF), güvenceli çek, nakit çekimine kapalı kurumsal kredili mevduat hesabı ürünleri üzerinden Nakit İşletme Kredisi kullanabilecektir.
Diğer Yazılar
Akıllı KOBİ Platformu
Konu: Akıllı KOBİ Platformu Akıllı KOBİ Platformu, işini dijitale taşımak ve dijital dönüşümünü gerçekleştirmek isteyen KOBİ’lerin ihtiyaç duyduğu ürün ve hizmetlerin tek bir noktadan ulaşılabilir olmasını sağlamak ve bu konuda
2019 Piyasa Gözetimi ve Denetimi Raporu
Ticaret Bakanlığı tarafından Birliğimize iletilen 19.10.2020 tarihli, 00058324088 sayılı ve 2019 Piyasa Gözetimi ve Denetimi Raporu konulu yazı ile Bakanlığın hazırladığı “2019 Yılı Piyasa Gözetimi ve Denetimi Raporu”na elektronik ortamda
Türkiye-Polonya Online İş Forumu
Birliğimiz ve Polonya Ticaret Odası işbirliğinde, tıbbi ekipmanlar, kozmetik, tekstil ürünleri (giyim), bio teknoloji ve ilaç, gıda ve tarım ürünleri, otomotiv, beyaz eşya ve ev kimyasalları (temizlik ürünleri) alanlarında faaliyet