HES Kodu Takibi
Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışanlar ve ziyaretçi girişlerinde uygulamaya başlanan HES kodu bildirme ve sorgulama zorunluluğu Birliğimiz tarafından da uygulanmaya başlanmıştır.
Birliğimiz uygulamasında; tüm çalışanlardan süresiz HES kodlarını temin etmeleri ve İnsan Kaynakları Müdürlüğü’ne bildirmeleri talep edilmiştir. Toplanan HES kodlarının, çalışanlar sabah işe gelmeden önce e-devlet üzerinden sorgulaması yapılarak riskli uyarısı veren çalışanların giriş kartları geçici olarak iptal edilmekte ve en yakın sağlık kuruluşuna yönlendirilmektedir. Riskli uyarısı kalktığı zaman da çalışanların girişine tekrar izin verilmektedir.
Birliğimize iş veya ziyaret için gelecek kişilerden de HES kodlarını hazırlamaları istenmekte, girişte e-devlet üzerinden gerekli kontroller yapıldıktan sonra riskli bir durum olmadığı takdirde Birliğimize misafir ya da ziyaretçi kabul edilmektedir.
Covid-19′ un işyerinde yayılımını önlemek, çalışanların sağlığını korumak ve riskli kişileri kontrol edebilmek amacıyla benzer bir kontrol sisteminin Odanız/Borsanız tarafından da hayata geçirilmesinin faydalı olacağı kanaatindeyiz.
Yine bu uygulamanın yoğun istihdam sağlayan üyeleriniz açısından da uygulanmasının faydalı olacağına inanıyoruz.
Diğer Yazılar
21. Kamu Kalite Sempozyumu
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve Türkiye Kalite Derneği (KalDer) iş birliğinde 13 – 14 -15 Nisan 2021 tarihlerinde ekli program çerçevesinde “Geleceği Şekillendirmek” konulu 21. Kamu Kalite Sempozyumu gerçekleştirilecektir.
Avrupa Yeşil Mutabakat Çağrısının (European Green Deal Call)
Avrupa Komisyonu tarafından, 11 Aralık 2019 tarihinde dünya kamuoyu ile paylaşılan “Avrupa Yeşil Mutabakatı” ile, AB sanayisinin 2050 yılına kadar dönüşümünü öngören yeni bir strateji ortaya konmuştur. Bahse konu stratejiyle
KOBİ Ar-Ge Destekleri Semineri (internet üzerinden)
TÜBİTAK tarafından KOBİ’lere yönelik olarak verilen Ar-Ge destek ve hibeleri hakkında 01 Ekim 2020 Perşembe günü saat 14:00’te internet üzerinden bir bilgilendirme semineri gerçekleştirilecektir. Seminere ilişkin duyuru metni ekte sunulmaktadır.





