“Türkiye Ürün İhtisas Borsası” (TÜRİB) faaliyete geçiyor…

“Türkiye Ürün İhtisas Borsası” (TÜRİB) faaliyete geçiyor…

Elektronik ürün senetlerinin (ELÜS) güven, serbest rekabet ve istikrar içinde şeffaf ve kolay bir şekilde işlem görebilmesini teminen 5174 sayılı “Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu”nun 53 üncü maddesi çerçevesinde tanzim edilen 27.02.2017 tarih ve 2017/9986 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile Türkiye Ürün İhtisas Borsası A.Ş. (TÜRİB) ticari unvanı ile faaliyete geçirilmesine ilişkin çalışmalar son aşamasına gelmiştir.

TÜRİB’in faaliyete geçmesi ile birlikte, Ticaret Borsalarının ELÜS’lere ilişkin borsacılık faaliyet yetkisi sona erecek olup, tüm ELÜS alım satım işlemleri sadece TÜRİB bünyesinde yapılacaktır.

ELÜS’lerin alım satım işlemleri, yatırımcılar tarafından aracı olmaksızın doğrudan emir gönderme yoluyla internet tabanlı bir alım satım sistemi üzerinden gerçekleştirilecektir.

Bu kapsamda; Borsamız da geçtiğimiz günlerde TÜRİB ile “Acentalık Sözleşmesi” imzalamış olup Anadolu Aracılık Hizmetleri A.Ş. bünyesindeki mudilerin TÜRİB’in bilgisayar sistemine elektronik ortamdaki girişlerine de önümüzdeki günlerde başlanacaktır.

Söz konusu kayıt işleminin ayrıntıları aşağıda “TÜRİB Yatırımcı Kayıt İşlemlerine İlişkin Acentelik Sözleşmesi Kapsamında Kayıt Süreci” dokümanında yer almaktadır.

Söz konusu veriler acentelik yapacak Ticaret Borsaları tarafından TÜRİB’in oluşturduğu internet sitesine yüklenerek elektronik ortamda TÜRİB’e iletilecektir.

TURİB YATIRIMCI KAYIT İŞLEMLERİNE İLİŞKİN

ACENTELİK SÖZLEŞMESİ KAPSAMINDA KAYIT SÜRECİ DÖKÜMANI

ELÜS işlemi gerçekleştirmek isteyen yatırımcıların, TÜRİB’de işlem yapmaya başlamadan önce aşağıda yer alan bilgi ve belgelerle birlikte TÜRİB ile Acentelik Sözleşmesi imzalamış Polatlı Ticaret Borsası’na başvurmak suretiyle kayıt altına alınması zorunludur.

Polatlı Ticaret Borsası tarafından aşağıda yer alan belgelerin TÜRİB sistemine girişi yapılarak yatırımcı kaydının ve ilgili belgelerdeki imzaların tamamlanması, evrakların taratılarak TÜRİB sistemine yüklenmesi ve orijinal evrakların güvenli bir şekilde saklanması gerekmektedir.

Kayıt altına alınan veriler Polatlı Ticaret Borsası tarafından TÜRİB internet sayfasına Giriş yapılarak iletilecektir.

Gerçek Kişi İçin Gerekli Evraklar:

Tüzel Kişi İçin Gerekli Evraklar:

Yatırımcılar, TÜRİB sistemindeki bilgilerini güncellemek istediklerinde söz konusu değişiklikleri Acente sıfatıyla yatırımcı kaydını yapan Polatlı Ticaret Borsası vasıtasıyla yapabilirler.

Acentelerin yatırımcı bilgilerini resen değiştirme veya silme yetkileri bulunmamakta olup ancak yatırımcıların ıslak imzalı talebi halinde bilgilerde değişiklik yapılabilecektir.

Diğer Yazılar

Haberler

Polatlı Kaymakamı Sn Murat BULACAK, beraberinde Emniyet Müdürü ve Jandarma Komutanı ile birlikte Başkanımız Sn Yahya TOPLU’yu Makamında ziyaret ettiler…

Polatlı Kaymakamı Sn Murat BULACAK, Polatlı Emniyet Müdürü Sn Murat GÜNEŞ ve Polatlı Jandarma Komutanı Yüzbaşı Sn Erkan ÇİNAR 03.11.2022 Perşembe günü saat 15:30’da Başkanımız Sn Yahya TOPLU’yu makamında ziyaret

Anadolu Aracılık Hizmetleri A.Ş.

TMO, WEB TABANLI “ELÜS SATIŞLARI” PLATFORMU ÜZERİNDEN MISIR SATIŞLARINA DEVAM EDİYOR…

TMO Genel Müdürlüğü (TMO) tarafından Elektronik Ürün Senetli (ELÜS) stoklarının şartlı satış işleminin gerçekleştirilebilmesi amacıyla web tabanlı “ELÜS SATIŞLARI” platformu oluşturulmuştur. Oluşturulan web tabanlı platform üzerinden 16-19 Nisan 2019 tarihlerinde

Anadolu Aracılık Hizmetleri A.Ş.

Anadolu Aracılık Hizmetleri A.Ş Yönetim Kurulu Toplantısı “Video Konferans Yöntemi” ile Gerçekleştirildi…

Şirketimiz, Anadolu Aracılık Hizmetleri A.Ş. Yönetim Kurulu Toplantısı    Sn. Ali TÜRKOĞLU’nun Başkanlığında 14.04.2020 Salı günü saat 11:00’da “Video Konferansı Yöntemi” ile yapıldı.