TÜRİB FAALİYETE BAŞLADI.

TÜRİB FAALİYETE BAŞLADI.

Elektronik Ürün Senetleri’nin (ELÜS) güven, serbest rekabet ve istikrar içinde şeffaf ve kolay bir şekilde tek bir borsa çatısı altında işlem görebilmesini teminen Türkiye Ürün İhtisas Borsası A.Ş.nin (TÜRİB),   kuruluşu gerçekleştirilmiştir.

5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar Kanunu’nun 53 üncü maddesi uyarınca elektronik ürün senetleri ile elektronik ürün senedine dayalı vadeli işlem sözleşmelerine yönelik işlemleri yapmak üzere TÜRİB’e T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından faaliyet izni verilmiştir.

Ürün İhtisas Borsasının Kuruluş, Faaliyet İşleyiş ve Denetim Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğin geçici 1 maddesinde “Kanunun 53 üncü maddesinin sekizinci fıkrası gereğince Borsa faaliyete geçinceye kadar elektronik ürün senetlerinin alım satımı konusunda yetkilendirilen ticaret borsalarının söz konusu yetkileri, Borsanın faaliyet izninin Resmi Gazete’de ilan edildiği tarihte başkaca bir işleme gerek kalmaksızın sona erer.” hükmü yer almaktadır. Bu itibarla, söz konusu Borsanın faaliyet izni ilanı 26 Temmuz 2019 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanmış olup, bu tarih esas alınmak suretiyle anılan Yönetmelik hükümleri kapsamında Polatlı Ticaret Borsası’nda ELÜS alım satım işlemleri gerçekleştirilemeyecektir.

ELÜS’lerin alım-satım işlemleri, yatırımcılar tarafından aracı olmaksızın www.turib.com.tr internet adresinde yer alan “TÜRİB İşlem Platformu” üzerinden doğrudan emir girme yoluyla gerçekleştirilecektir. Yatırımcıların ELÜS işlemlerine devam edebilmesi için TÜRİB’e kayıt olması gerekmektedir. Yatırımcıların TÜRİB’e kaydı için Ticaret Borsaları ile TÜRİB arasında acentelik ilişkisi tesis edilmiştir.

Bu kapsamda; Polatlı Ticaret Borsası geçtiğimiz günlerde TÜRİB ile “Acentelik Sözleşmesi” imzalamış olup yatırımcıların TÜRİB’in bilgisayar sistemine elektronik ortamdaki kayıt işlemleri devam etmektedir.

TURİB YATIRIMCI KAYIT İŞLEMLERİNE İLİŞKİN

ACENTELİK SÖZLEŞMESİ KAPSAMINDA KAYIT SÜRECİ DÖKÜMANI

ELÜS işlemi gerçekleştirmek isteyen yatırımcıların, TÜRİB’de işlem yapmaya başlamadan önce aşağıda yer alan bilgi ve belgelerle birlikte başvurmak suretiyle kayıt altına alınması zorunludur.

Polatlı Ticaret Borsası tarafından aşağıda yer alan belgelerin TÜRİB sistemine girişi yapılarak yatırımcı kaydının ve ilgili belgelerdeki imzaların tamamlanması, evrakların taratılarak TÜRİB sistemine yüklenmesi ve orijinal evrakların güvenli bir şekilde saklanması sağlanacaktır.

Gerçek Kişi İçin Gerekli Evraklar:

Tüzel Kişi İçin Gerekli Evraklar:

Tüm yatırımcılarımıza saygı ile duyurulur.

Diğer Yazılar

Kurumdan Duyurular

Genel Sekreter Yardımcımız Tugay AYDOĞDU Sakarya Zaferi’nin 98. Yıl Dönümü Kutlamalarına katıldı…

Genel Sekreter Yardımcımız Tugay AYDOĞDU  13.Eylül.2019  Cuma günü saat 09:00’da “Türk Milletinin Makus Talihinin Yenildiği; Kurtuluş Savaşı’mızın dönüm noktası Sakarya Zaferi’nin 98. Yıl dönümü kutlamalarına katıldı.

Anadolu Aracılık Hizmetleri A.Ş.

Borsamızın İştiraki Olan “Anadolu Aracılık Hizmetleri A.Ş.” Yeni Yerinde ve Yeni Yapısıyla Faaliyete Geçmiştir…

Borsamızın iştiraki olarak Lisanslı Depolara konulan ürünleri temsil eden Elektronik Ürün Senetlerinin (ELÜS) alım ve satım işlemlerine aracılık etmek üzere 06.06.2014’te kurulan Anadolu Aracılık Hizmetleri A.Ş. aynı zamanda bu alanda

Kurumdan Duyurular

Türkiye Ürün İhtisas Borsası (TÜRİB) Yetkilileri Borsamızı ziyaret ettiler…

Türkiye Ürün İhtisas Borsası (TÜRİB) Piyasalar Direktörü Sn Ali Cem SUCA ve beraberinde Uzman Yardımcıları Sn Hatice ÇARDAK ve Sn Çağla URASOĞLU olduğu halde 10.03.2020 Salı günü saat 11:30’da Borsamızı