TEDARİKÇİM DEPREM BÖLGESİNDEN PROJESİ
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB) gelen yazıda belirtildiği üzere, deprem bölgesinde sanayi, ticaret ve istihdamın yeniden canlandırılması, deprem bölgesinde faaliyet gösteren şirketlerin daha hızlı toparlanması amacıyla, TOBB tarafından “Tedarikçim Deprem Bölgesinden” projesinin başlatıldığı belirtilmektedir.
Daha önceki resmi yazı ile duyurulan proje kapsamında, özellikle büyük ölçekli şirketlerin hammadde ve yarı mamul alımlarını deprem bölgesindeki firmalardan tedarik etmesi amaçlanmaktadır.
Bu kapsamda sahadan gelen talepler doğrultusunda deprem bölgesindeki satıcıları alıcılar ile bir araya getirecek çevrimiçi bir platform oluşturulmuştur. Söz konusu platformda, kayıt ve listeleme süreçleri başta olmak üzere tüm işlemler ücretsiz olarak sunulacaktır.
Söz konusu platforma https://tobbdeprem.globalpiyasa.com linkinden ulaşılabilmektedir. Bu platform aracılığıyla;
- Deprem bölgesindeki satıcılar, platform üzerinden ürünlerini sergileyebilmekte, sisteme kayıtlı olan şirketlerle iletişime geçebilmektedir.
- Deprem bölgesinden alım yapmak isteyen alıcılar da, doğrudan deprem bölgesindeki (il bazında) tedarikçilere ulaşabilmekte ve deprem bölgesinden tedarik etmeyi ön gördüğü ürüne yönelik talep oluşturabilmektedir.
Diğer Yazılar
İş birliği Teklifi
İlgi yazıda, Tahran Ticaret Müşavirliğimizden alınan bir yazıya atfen, İran Tarım Seferberliği Bakanlığı ile bir toplantı gerçekleştirildiği ifade edilmektedir. Söz konusu toplantıda; bitki sağlığı ve güvenliği, geleneksel tıp, organik ürünler
Rusya Federasyonu’nda Koronavirüs Salgınıyla Mücadelede Alınan Tedbirler
Ticaret Bakanlığı’ndan alınan yazıda, Rusya Federasyonu’nda koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında alınan önlemlere ilişkin tablo iletilmektedir. Moskova Ticaret Müşavirliği tarafından hazırlanan bahse konu tablo ekte sunulmaktadır. Rusya Federasyonu’nda Koronavirüs Salgınıyla Mücadelede
Ekvator Ginesi ile Ticaret Hk.
İlgide kayıtlı yazıda, Malabo Büyükelçiliğimiz ile Ekvator Ginesi Adalar Bölgesi Ticaret, Tarım ve Orman Odası yetkilileri arasında bir görüşme gerçekleştiği bildirilmektedir. Bahse konu görüşmede, Bioko Adası’nda çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren