HES Kodu Takibi

HES Kodu Takibi

Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışanlar ve ziyaretçi girişlerinde uygulamaya başlanan HES kodu bildirme ve sorgulama zorunluluğu Birliğimiz tarafından da uygulanmaya başlanmıştır.

Birliğimiz uygulamasında; tüm çalışanlardan süresiz HES kodlarını temin etmeleri ve İnsan Kaynakları Müdürlüğü’ne bildirmeleri talep edilmiştir. Toplanan HES kodlarının, çalışanlar sabah işe gelmeden önce e-devlet üzerinden sorgulaması yapılarak riskli uyarısı veren çalışanların giriş kartları geçici olarak iptal edilmekte ve en yakın sağlık kuruluşuna yönlendirilmektedir. Riskli uyarısı kalktığı zaman da çalışanların girişine tekrar izin verilmektedir.

Birliğimize iş veya ziyaret için gelecek kişilerden de HES kodlarını hazırlamaları istenmekte, girişte e-devlet üzerinden gerekli kontroller yapıldıktan sonra riskli bir durum olmadığı takdirde Birliğimize misafir ya da ziyaretçi kabul edilmektedir.

Covid-19′ un işyerinde yayılımını önlemek, çalışanların sağlığını korumak ve riskli kişileri kontrol edebilmek amacıyla benzer bir kontrol sisteminin Odanız/Borsanız tarafından da hayata geçirilmesinin faydalı olacağı kanaatindeyiz.
Yine bu uygulamanın yoğun istihdam sağlayan üyeleriniz açısından da uygulanmasının faydalı olacağına inanıyoruz.

Diğer Yazılar

TOBB 19 Kasım 2020

Ufuk2020 Yeşil Mutabakat Çağrıları Webinarı

Avrupa Birliğinin KOBİ’lere, sanayicilere, üniversitelere, araştırma merkezlerine ve STK’lara yönelik olarak toplamda 1 Milyar Avro bütçeli hibe programı olan Ufuk2020 Yeşil Mutabakat çağrıları hakkında 26-27 Kasım 2020 tarihlerinde saat 10:00’da

TOBB 30 Eylül 2020

Ticaret Müşavirleriyle Elektronik Sohbetler- Macaristan ve Almanya

Ticaret Bakanlığı’nın ilgide kayıtlı yazısı ile, Ticaret Müşaviri ve Ataşelerimizle Türk iş dünyasını bir araya getirmek üzere Ticaret Bakanlığı tarafından “Ticaret Müşavirlerimizle Elektronik Sohbetler” toplantıları düzenlendiği belirtilmektedir. Bu çerçevede, 6

TOBB 17 Temmuz 2020

Hijyen ve COVID-19 Belgeleri Semineri (İnternet Üzerinden)

Türk Standardları Enstitüsü (TSE)’nin hijyen ve COVID-19 çalışmaları hakkında 21 Temmuz 2020 Salı günü saat 10:30’da internet üzerinden bir bilgilendirme semineri gerçekleştirilecektir. Seminere ilişkin duyuru metni ekte yer almaktadır. TSE